Агенция за недвижими Теменуга - продажба и отдаване под наем на имоти в град София и България

Агенция за недвижими Теменуга

Продажба и отдаване под наем на жилища, апартаменти, парцели, земеделски земи и други имоти в София и България

Термографско обследване на сгради

Термографското обследване за загуба на топлина и енергийната ефективност са важни мерки, които всеки би трябвало да предприеме за контрол на качеството при изграждане или обновяване на своя дом. Причините за загубата на топлина може да варират от изпускане на въздух през комини, тавани, стенни отвори, врати и прозорци и да достигнат до 50% от общото потребление на енергия в сградата.

Термографските камери са инструмента, чрез който се извършва обследване на сгради и помага да се разкрие липсата на изолация, загуба на топлина, неизправности с подово отопление, компрометирани покриви, откриване на течове във ВиК инсталации, електрически проблеми и др. Откриването и локализирането на всички тези проблеми, които са невидими за невъоръжено око, става чрез термографските изображения и снимки. Те представят убедителни доказателства и на база на тях се изготвят доклади за реалното състояние на обследваната сграда и се дават препоръки и полезни съвети за най-добрите подобрения и ремонти, които трябва да се направят.

Цялата статия

Доходността от имотите в София през 2015 г.

През 2015 г. недвижимите имоти и особено тези в София заеха мястото, което им принадлежи, а именно на едни от най-сигурните активи за средносрочно и дългосрочно вложение. Освен това, имотният пазар в столицата се възстановява и дава възможност за нарастване на стойността на направената инвестиция в следствие на нарастване на цените на имотите, което за 2015 г. е около 6% по данни BULGARIAN PROPERTIES. Комбинацията от тези два фактора върнаха голяма част от купувачите на пазара и резултатът през изминаващата вече година е ръст на сделките в София с около 30%.

Все по-голям дял сред купувачите в София са и инвеститорите, които освен от перспективата за вложение и нарастване на стойността на инвестицията, се интересуват и от доходността от отдаване на имота под наем. Наемният пазар в София е един от най-добре развитите в страната, а през тази година станахме свидетели и на повишено търсене, което дава отлични перспективи за развитие.

Цялата статия

Пет причини заради които си струва да използваш брокер

Основният въпрос, както за продавач, така и за купувач, е дали има смисъл да се използват услугите на брокер; дали все още си заслужава да се платят тези няколко процента комисионна.

На теория – няма пречка да продадеш своя имот сам, нито да закупиш такъв без брокер. За много хора, обаче, това е една от най-големите финансови стъпки в техния живот.

Цялата статия

Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради

За изпълнение на програмата за енергийна ефективност, при която сградите ще получат до 100 % безвъзмездна финансова помощ, е нужно собствениците на многофамилни жилищни сгради да регистрират сдружение при условията и по реда на чл. 25, ал. 1 от Закона за управление на етажната собственост в публичния регистър на съответната община/район и в регистър БУЛСТАТ.

Цялата статия

Качествени жилища на добри цени са дефицитни

Покупките с цел отдаване под наем се увеличават, твърдят от компанията за имоти "Адрес"

Динамичният имотен пазар води до ускорено сключване на сделки и бързо изчерпване на търсените жилища. Това сочи доклад за последното тримесечие, изготвен от компанията за имоти "Адрес".

Най-желани са имоти в центъра на София, а водещ фактор при избора е качеството на строителството. Цените на жилища в предпочитаните локации са нараснали с 6-7% в сравнение с година по-рано, като тенденцията важи не само за столицата, а и за другите големи градове. Компанията отчита ръст на сделките за инвестиции, т.е. с жилища за отдаване под наем, като 20% от всички покупки през последните месеци са били такива. Сделките на зелено държат ниво от 15%.

Цялата статия

Как да извършим цялостна проверка на наследство

Как да разберем какво движимо и недвижимо имущество наследяваме и дали има причина за отказ от наследство

Получаването на наследство рядко е повод за радост. Двойно по-лошо е обаче, когато се окаже, че наследяваме повече пасиви, отколкото активи. По една или друга причина много хора са в лоши отношения със своите родители и не поддържат контакт с тях. Как да разберем какво движимо и недвижимо имущество наследяваме и дали има причина за отказ от наследство?

Първата стъпка е да си извадите удостоверение за наследници, съветва адвокат Димитър Кавалджиев. То се издава от общинската администрация по последния постоянен адрес на починалия. От удостоверението ще е видно и се доказва кои са наследниците – ако има и други освен вас. С него ще се легитимирате навсякъде като наследник и респективно собственик на съответното имущество.

Цялата статия

Десетте тайни, които увеличават цената на имотите ви

Ако някога сте се чудили защо еднаквите на пръв поглед имоти се продават на различна цена, някои от предположенията ви вероятно са правилни. Други са ви хрумвали, но едва ли сте очаквали, че имат особено значение.

Ето 10 от доказано работещите предложения, които помагат много за продажба на оптимална пазарна цена.

Цялата статия

5 важни стъпки към мечтаното собствено жилище през 2016г

Пазарът на имоти у нас през 2016 г очевидно ще привлича все повече български и чужди инвеститори. Според анализa и на Мая Алексова, един от директорите на УниКредит Булбанк, настъпва сериозно съживяване както при офисните, така и при жилищните имоти.

Активните участници на пазара вече усещат добрата тенденция, което доказва че именно 2016-та ще е добър момент за реализиране на мечтаната ви покупка на собствено жилище.

Цялата статия

Наши партньори